PublikācijasLUAC nodrošina līdz 50% finansējumu uzņēmumu dalībai izstādē Nature Expo 2015 Šobrīd viena no uzņēmumu veiksmes atslēgām ir spēja pielāgoties mūsdienu tirgum un vēlme meklēt jaunas iespējas kā sevi pilnveidot. Kā viena no iespējām, ko uzņēmumi labprāt izmanto, ir dalība dažādās izstādēs. Viena no ievērojamākajām un gaidītākajām izstādēm šogad ir tieši “Nature Expo 2015”, kas līdz šim labi zināmās izstādes – “Dārzs. Flora”, “Mežs un koks” un “Riga Agro” apvienos vienā mežsaimniecības, lauksaimniecības un dārzkopības notikumā – izstādē “Nature Expo 2015”. Tā norisināsies no 24. līdz 26. aprīlim, Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Atsaucoties uz pastiprināto uzņēmumu interesi, Latvijas Uzņēmējdarbības Attīstības centrs (LUAC) izskatījis iespēju piešķirt uzņēmumiem līdz 50% finansējumu izstādes stenda laukuma nomai. Atbalstot uzņēmējus, kā arī dodot iespēju apliecināt savu preču vai pakalpojumu kvalitāti un profesionalitāti, LUAC izstādes dalībniekiem dod iespēju saņemt līdz pat 50% finansējumu stenda laukuma nomai. Lai arī pieteikties līdzfinansējumam var jebkurš uzņēmums, jāņem vērā, ka priekšroka tiks dota tiem uzņēmumiem, kas līdz šim šāda veida izstādēs nav piedalījušies, kā arī kvalitātes zīmju “Latvijas Produkts”, “Dabīgs Produkts”, “Quality Product of Latvia” sadarbības partneriem. “Izstādes “Nature Expo 2015” mērķis ir veicināt visas nozares attīstību, iepazīstinot gan ar pašmāju, gan ar ārzemju pieredzi un jaunumiem. Izstāde uzlabo nozares uzņēmumu reģionālo un starptautisko atpazīstamību, kā arī stimulē klienta biznesa attīstību un pārdošanas apjomu pieaugumu. Sadarbībā ar nozares profesionāļiem blakus ekspozīcijai tiek rīkoti semināri par aktualitātēm šajā jomā. Piedalīšanās izstādēs ir ļoti svarīgs un nozīmīgs solis, jo, rīkojot izstādes, mēs pārliecināmies, ka tieši šeit Jums ir iespēja veidot un nodibināt tiešus kontaktus ar vēlamajiem partneriem un patērētājiem, un attīstīt attiecības ar jau esošajiem klientiem,” norāda starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības “BT1” projektu vadītājs Rolands Nežborts. “Mums ir ar ko lepoties – tie ir mūsu uzņēmēji, vietējā prece un neatkārtojama kvalitāte. Izstāde ir vieta, kur uzņēmumiem ir iespēja sevi apliecināt gan starptautiskā mērogā, gan apmeklētāju vidū, tādējādi paplašinot sadarbības partneru un klientu skaitu. Atsaucoties uz cilvēku interesi, nolēmām tiem uzņēmumiem, kas vēl nav pieteikušies, dot iespēju sevi pierādīt starptautiskā izstādē un piešķirot līdz 50% finansējumu izstādes stenda laukuma nomai,” atzīst LUAC valdes loceklis Alberts Jodis. Interesenti, kas vēlas piedalīties izstādē un saņemt līdz 50% finansējumu, aicināti sūtīt pieteikumu uz luac@luac.lv līdz 28. februārim. “Garšu Fabrikas” produktiem piešķir preču zīmi “Dabīgs produkts” Garšvielu ražotāja “Garšu Fabrika” ražotajiem produktiem piešķirta preču zīme “Dabīgs produkts”, tādējādi apliecinot kompānijas ražoto garšvielu augsto kvalitāti un dabīgo izcelsmi. “Dabīgs produkts” preču zīme apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās piedevas, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. “Garšu Fabrika” piedāvā augstākās kvalitātes sausās garšvielas un to maisījumus, kuru sastāvā nav konservanti, garšas pastiprinātāji vai sāls. “Iedzīvotāji kļuvuši zinošāki un aizvien vairāk pievērš uzmanību tam, ko ēd ikdienā. Tas, lai produkts būtu dabīgs un nekaitētu veselībai, kļūst aizvien svarīgāk, tomēr, vēloties paspilgtināt ēdiena garšu, mēs nereti aizraujamies ar garšvielu, tostarp sāls, lietošanu, un nevarētu teikt, ka tas būtu labi veselībai, tieši tādēļ, lai nevajadzētu uztraukties par izmantoto garšvielu daudzumu, mēs piedāvājam garšvielas, kuru sastāvā nav ne konservanti, ne garšas pastiprinātāji vai sāls,” stāsta “Garšu fabrikas” pārstāve Gunita Štenberga. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzināt, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. “Garšu fabrika” savu produkciju ražo no dārzeņiem un garšaugiem, maksimāli cenšoties izmantot vietējo lauksaimnieku piedāvātos ražojumus. Uzņēmums savu darbību sāka tikai 2012.gadā, tomēr tā produkcijas sortiments jau sasniedzis padsmit produktus. “Kiro Cosmetics” produktiem piešķir preču zīmi “Dabīgs produkts” Kosmētikas ražotājam “Kiro Cosmetics” piešķirta preču zīme “Dabīgs produkts”, tādējādi apliecinot kompānijas ražotās kosmētikas augsto kvalitāti un dabīgo izcelsmi. “Dabīgs produkts” preču zīme apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās piedevas, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. “Kiro Cosmetics” kosmētika nesatur ūdeni, tādējādi tas ļauj atteikties no pilnīgi visiem sintētiskajiem konservantiem, kas nepieciešami, lai spētu nodrošināt ūdens saturošās produkcijas uzglabāšanu. “Pasaulē 100% organisku un dabīgu kosmētiku ir maz – kopumā aptuveni 90% kosmētikas galvenā sastāvdaļa parasti ir ūdens. Lai sajauktu ūdeni ar eļļu un citām aktīvajām vielām uz eļļas bāzes, nepieciešami emulgatori, savukārt, lai padarītu šo emulsiju viendabīgu un tā nedalītos frakcijās, vajadzīgi stabilizatori, bet, lai visa šī masa nebojātos, nepieciešami konservanti. “Kiro Cosmetics” sastāvā ūdens nav, un mūsu produkti sastāv no pirmā spieduma dabiskām eļļām, ekstraktiem, augu un aļģu pulveriem, kas uztur ādu veselīgu un skaistu. Esam priecīgi par preču zīmes “Dabīgs produkts” saņemšanu, kas mūsu klientiem tādējādi tikai vēl vairāk apliecina mūsu produktu dabīgo izcelsmi un sastāvu, ” norāda “Kiro Cosmetics” pārstāve Signe Audijāne. “Kiro Cosmetics” organiskajā ūdeni nesaturošā kosmētikā izmantotas augstas kvalitātes aukstā spieduma dabīgās eļļas, kuru īpašības līdzīgas ādas tauku sekrētam, tādējādi nevēlamas ādas reakcijas samazinās gandrīz līdz nulles varbūtībai, un kā rezultātā saglabājas izejvielu vērtīgās īpašības un kvalitāte. “Kiro Cosmetics” kosmētikas ražošanas procesā neizmanto augstu temperatūru. Tiek izmantotas tikai augu izcelsmes sastāvdaļas un tikai pirmā, aukstā spieduma eļļas, Aptauja: iedzīvotāji izvēlas pārtikas produktus bez sintētiskajiem piejaukumiem Kā noskaidrots biroja “Dabīgs produkts” aptaujā, 87% Latvijas iedzīvotāju, ikdienā iegādājoties pārtikas produktus, pievērš uzmanību to dabiskumam, un tikai 13% atzinuši, ka uzmanību produktu dabiskumam nepievērš. Tāpat aptaujas rezultāti rāda, ka 77% iedzīvotāji pārtikā lieto dažāda veida produktus – gan ar, gan arī bez sintētisko vielu piejaukumiem, bet 19% uzsvēruši, ka izvēlas tikai dabīgas izcelsmes produktus, savukārt 4% atzinuši, ka veikalos ir pārāk maz šādu produktu. Savukārt atbildot uz jautājumu, kādi ir galvenie kritēriji, izvēloties ikdienas pārtikas produktus, 60% minējuši, ka tiem jābūt bez sintētiskiem piejaukumiem, bet nedaudz mazāk – 58% norādījuši, ka ikdienas pārtikas produktu izvēlē viņiem svarīga ir garšas kvalitāte. “Aptaujas rezultāti nenoliedzami pierāda – iedzīvotājiem ir svarīgi, ko viņi ēd un pie pārtikas produktu izvēles ikdienā tiek piedomāts. Lai nebojātu veselību, iedzīvotāji izvēlas produktus, kam nav sintētisko piemaisījumu, un kuri līdz ar to saglabājuši arī labāku garšas kvalitāti. Tomēr arī pārtikas ražotājam lielajā konkurencē svarīgi piesaistīt klientus, tādēļ pircējs nereti no visiem piedāvājumiem var apjukt. Kuru produktu izvēlēties, kāpēc to ražotāju, nevis citu, un, vai tas nekaitēs veselībai ir jautājumi, kas nodarbina daudzu patērētāju prātus, tādēļ pārtikas ražotājiem būtu svarīgi savu produktu padarīt redzamāku starp citiem, lai patērētājs uzreiz zinātu, ka viņa izvēlētais jogurts, sviests vai cits pārtikas produkts būs veselībai nekaitīgs, “uzsver biroja “Dabīgs produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. “Dabīgs produkts” aptauja veikta sadarbībā ar Sabiedriskās domas un tirgus izpētes centru (SDTIC). Aptauja tika veikta no 23. līdz 30.janvārim ar interneta starpniecību aptaujājot 950 Latvijas iedzīvotāju no dažādiem reģioniem, vecumā no 18 līdz 66 gadiem. Šādas aptaujas SDTIC veic regulāri, reizi mēnesī apzinot iedzīvotāju noskaņojumu un attieksmi sabiedriski aktuālos un nozīmīgos jautājumos. Preču zīmi „Dabīgs produkts” saņem arī „Dimdiņu” kāposti Dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmuma “Dimdiņi” ražotajiem štovētajiem kāpostiem un štovētajiem kāpostiem ar šampinjoniem, skābētu kāpostu sulai, skābētajiem kāpostiem , skābētajiem kāpostiem ar burkāniem, skābētajiem kāpostiem ar dzērvenēm, skābētajiem kāpostiem ar āboliem, kā arī skābētajiem kāpostiem ar papriku piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts”, tādējādi apliecinot produkcijas dabisko izcelsmi un augsto kvalitāti. “Dabīgs Produkts” apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. ”Dimdiņos” kāpostus audzējam paši, līdz ar to pārstrādei domātās šķirnes tiek rūpīgi atlasītas un pētītas jau no 1992.gada, un šo gadu pieredze garantē kvalitāti no sēkliņas līdz gataviem pārstrādes produktiem. SIA „Dimdiņi” kāpostus audzē pēc integrētās audzēšanas metodes , kā arī pēc augstajiem GLOBALG.A.P. starptautiskās sertifikācijas standartiem”., stāsta SIA “Dimdiņi” pārstāve Iveta Audziša. „Dimdiņi” ir dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmums, kas specializējies kāpostu audzēšanā. 150 hektāru platībā aug pārsvarā galviņkāposti, tiek audzēti arī ķīnas kāposti un ziedkāposti. Lielākā daļa pašu izaudzēto kāpostu tiek pārstrādāti, gatavojot skābētus kāpostus, štovētus kāpostus, kāpostus marinādē un marinētus kāpostu salātus. “Durbes veltes” produktiem jau trešo gadu piešķir preču zīmi “Dabīgs produkts” Uzņēmuma “Durbes veltes” ražotajai produkcijai jau trešo gadu piešķirta preču zīme “Dabīgs produkts”, tādējādi apliecinot produktu augsto kvalitāti un dabīgo izcelsmi. “Šīs preču zīmes saņemšana jau trešo gadu pēc kārtas tikai vēl vairāk apliecina mūsu ražoto produktu izcilo kvalitāti un augstvērtīgo izcelsmi. Mums ir svarīgi, lai mūsu klienti zinātu, ka “Durbes veltes” piedāvātajā produkcijā nav ķimikāliju, tie ir dabīgi un kvalitatīvi, un “Dabīgs produkts” preču zīme tam kalpos tikai kā papildus apstiprinājums,” stāsta “Durbes veltes” pārstāve Evija Kopštāle. Arī biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga uzsver – Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un nenodarīs kaitējumu veselībai. “Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” turpina Ieva Rozenberga. “Beauty Shop” produktiem piešķir preču zīmi “Dabīgs produkts” Kosmētikas ražotājam “Beauty Shop” ir piešķirta preču zīme “Dabīgs produkts”, tādējādi vēršot uzmanību uz kompānijas piedāvātās kosmētikas dabīgo izcelsmi un augsto kvalitāti. “Dabīgs produkts” preču zīme apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās piedevas, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. “Beauty Shop” produkcija ir ar rokām darināta dabiskā kosmētika sejai, ķermenim un vannošanai. Tās sastāvā tiek izmantotas augstas kvalitātes sastāvdaļas, saturot ādai nepieciešamos vitamīnus un minerālus. “Šobrīd dzīvojam laikmetā, kad kvalitātei ne vienmēr tiek pievērsta pietiekoši liela nozīme – galvenais ir visu iegūt ātri, un reti kuru interesē, kādā ceļā. Tas attiecas gan uz pārtiku, dzērieniem, kā arī kosmētiku. Tieši tādēļ esam priecīgi, ka mūsu ražotajai kosmētikai ir piešķirta precu zīme “Dabīgs produkts”, tādējādi pierādot, ka tā guvusi atzinību kā dabīgs, kvalitatīvs un augstvērtīgs produkts. Šī preču zīme ļaus arī mūsu produkciju labāk ievērot starp citiem kosmētikas izstrādājumiem,” prieku par piešķirto preču zīmi pauž “Beauty Shop” pārstāve Elena Ius. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzināt, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. “Beauty Shop” piedāvā dabiskās ēteriskās un barojošās eļļas sejai un ķermenim, ķermeņa sviestus un skrubjus, lūpu balzāmus, ķermeņa pieniņus, sāls un burbuļojošās bumbas vannām, kā arī vannas un pirts piederumus. SIA “Greener Foods” saņem preču zīmes “Dabīgs Produkts” izmantošanas tiesības “Greener Foods” ražotie graudu pārslu, riekstu un žāvētu augļu musli produkti turpmāk tiks marķēti ar preču zīmi “Dabīgs Produkts”, tādējādi apliecinot to augsto kvalitāti, dabiskās izejvielas un veselīgumu un padarot tos pamanāmākus un atpazīstamākus veikalu plauktos. Musli sastāvā iekļauti tādi veselībai noderīgi produkti kā pilngraudu auzu pārslas, miežu pārslas, rudzu pārslas, kviešu pārslas, rozīnes, zemesrieksti, žāvētas aprikozes, mandeles, žāvēti banāni, kokosriekstu skaidiņas, saulespuķu sēklas, cidoniju sukādes, žāvēti ananāsi un daudz kas cits. “Greener Foods” produktos jūs atradīsiet tikai dabiskas sastāvdaļas, bez konservantiem, mākslīgajām krāsvielām, mākslīgajiem aromatizētājiem un bez pievienota cukura, kas padara tos veselīgus. “Greener Foods musli produkti pieejami ērtos vienas porcijas iepakojumos, kas pēc jogurta, piena vai piena dzēriena pievienošanas aizvieto vienu ēdienreizi, kļūstot par veselīgu ēdienu, ko var lietot pilnīgi bez uztraukuma par pārtikas konservantu kaitīgo ietekmi uz jūsu veselību. Ātri var būt veselīgi – tas ir galvenais, ko vēlamies pateikt mūsu produkcijas pircējiem, tādēļ izvēlējāmies saņemt tam arī papildus apliecinājumu – īpašu preču zīmi, kas apliecina produkta dabiskumu,” atzīmē Kristaps Ozoliņš, SIA ”Greener Foods” valdes loceklis. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. Greener Foods piedāvā divu veidu musli – Ātrais enerģijas ēdiens aktīviem cilvēkiem – GREENER MUESLI ELITE un ātrais ēdiens cilvēkiem, kas seko līdz uzņemto kaloriju daudzumam – GREENER MUESLI BEAUTY dažādos iepakojumos. Zemnieku saimniecība “Jaunstāmeri” saņem preču zīmes “Dabīgs Produkts” izmantošanas tiesības Zemnieku saimniecības “Jaunstāmeri” ražotājiem mājas vīniem, kas gatavoti no pašu bioloģiskā saimniecībā audzētām ogām un augļiem tiek piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts”, tādējādi apliecinot produkcijas dabisko izcelsmi un augsto kvalitāti. “Dabīgs Produkts” apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. Z/S “Jaunstāmeri” nodarbojas ar vīna gatavošanu no bioloģiski audzētam ogām, āboliem, pienenēm, ķirbjiem, cidonijām un citiem augļiem, tos savstarpēji kombinējot un piedāvājot vīnus ar visdažādākajām garšu niansēm. “Rūpīgi plānojam un piedomājam, lai mūsu audzētās ogas un augļi būtu maksimāli dabīgi un auguši pēc bioloģisko saimniecību principiem. Tas ļauj arī vīnam būt dabiskam un kvalitatīvam, tādēļ esam priecīgi, ka varam produktus īpaši marķēt un cilvēkiem pavēstīt par to augsto kvalitāti un dabiskumu,” atzīst z/s “Jaunstāmeri” īpašnieks Dzintars Galejs. Jau otro gadu Z/S “Jaunstāmeri” nodrošina arī lauku tūrisma iespējas. Pilnībā rekonstruēta tēva celtā māja,izbūvēts plašs augļu pagrabs, angāra tipa zāle sanāksmju un svinību organizēšanai, uzbūvētas neparastas dīķu ieskautas kempinga mājiņas, kā arī pilnībā modernizēta senā lauku pirts. Jau šogad visas šīs tūrisma iespējas paralēli vīnu degustācijām izmantojuši vairāk nekā 300 interesenti. Z/S “Jaunstāmeri” mājas vīnus iespējams iegādāties uz vietas saimniecībā, amatnieku tirdziņos, kā arī tas ir iekļauts vairāku kafejnīcu ēdienkartēs. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. Turpina pieaugt uzņēmumu pieteikumu skaits preču zīmei “Dabīgs Produkts” Pieaugot iedzīvotāju interesei un rūpēm par sabalansētu un veselīgu uzturu, tiek saņemti arvien vairāk pieteikumi no pārtikas ražotājiem, kas savu produkciju vēlas marķēt ar preču zīmi “Dabīgs Produkts”, tādējādi izceļot to labās īpašības un padarot pircējiem pamanāmāku. Kā liecina Sabiedrisko procesu un tirgus izpētes centra (SDTIC) veiktā aptauja, preču zīmes “Dabīgs Produkts” atpazīstamība ir palielinājusies. Šobrīd to atpazīst jau 68% respondentu, vairums no kuriem apzinās produktu, kas marķēti ar preču zīmi, dabiskumu un augsto kvalitāti. “Uzņēmumu aktivitātes pieaugums ir likumsakarīgs, jo sabiedrība kopumā nepārtraukti attīstās un kļūst daudz izglītotāka, apzinoties pārtikas iespējamo negatīvo un arī pozitīvo ietekmi uz veselību un dzīves kvalitāti. Iedzīvotāji meklē iespējas sev un ģimenei nodrošināt maksimāli dabīgu pārtiku, tādēļ esam priecīgi, ja varam zināmā mērā savest kopā ražotājus un cilvēkus, kas šādus produktus vēlas iegādāties,” norāda biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. Ir būtiski, lai Latvijas iedzīvotāji varētu sekot līdzi savam uzturam, izdarot izvēli par labu dabīgiem produktiem, lai veikala plauktos dabīgie produkti būtu labi pamanāmi un preču zīme garantētu produkta dabiskumu. Pārtika bez sintētiskiem, kaitīgiem piemaisījumiem ir ceļš uz veselīgākiem cilvēkiem, ģimenēm un sabiedrību kopumā. Produktiem, kas vēlas saņemt preču zīmi “Dabīgs Produkts” jāatbilst dabīguma un kvalitātes kritērijiem, ar kuriem iespējams iepazīties šeit – http://www.dabigsprodukts.lv/kriteriji/. RicBerry sukāžu un sīrupu ražotnei piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts” Lai veicinātu produktu atpazīstamību un vēlreiz apliecinātu to dabiskumu, sukāžu un sīrupu ražotnei SIA “RicBerry” piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts”. Turpmāk dabīgās sukādes un sīrupus atpazīt būs iespējams pēc īpašās zaļās lapiņas. “Dabīgs Produkts” apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. SIA “RicBerry” tirgū piedāva ogu un augļu produktus – sukādes, sīrupus, sukka-delles un mērces – kas izgatavoti no vietējām izejvielām, saglabājot to dabisko vērtību. Kā norāda SIA “RicBerry”, mūsu platuma grādos augošajiem augiem nākas cīnīties ar grūtiem klimatiskiem apstākļiem, kas liek tiem uzkrāt sevī paaugstinātu vērtīgo vielu daudzumu. Mūsu mērķis ir, pēc iespējas labāk, saglabāt šīs bioloģiski aktīvās vielas un neizmainīt ogu krāsu un smaržu. Tāpēc mūsu žāvētajos augļos un ogās ir lieliski saglabājušies fenoli un vitamīni, kas ir galvenie antioksidācijas spēju veidotāji un, rezultātā, iecukurotajos žāvējumos antioksidantu ir 2.38 reizes vairāk nekā svaigajās ogās. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. Preču zīmi „Dabīgs produkts” iegūst arī “Saldus Pārtikas Kombināts” Turpinot attīstīt dabīgu produktu lietošanu uzturā, to veselīgumu un nepieciešamību, uzņēmuma ” Saldus Pārtikas Kombināts” ražotajiem produktiem tiek piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts”. “Dabīgs Produkts” apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. “Saldus pārtikas kombināts” pamatā nodarbojas ar piena konfekšu “Gotiņa”, īrisu, šerbetu, marmelādes un konfekšu krēmu izgatavošanu no dabīgām izejvielām. Piena konfektes “Gotiņa” ir pilnīgi dabisks produkts, bez pārtikas piedevām, turklāt katra konfektīte tiek satīta ar rokām. „Šo preču zīmi vēlējāmies iegūt, lai pircējs zinātu, ka mūsu produkti nesatur GMO un nav klāt konservantu, un galvenais – lai redz atšķirību, ka mūsu konfektes ir no svaiga, dabīga piena, un marmelādes no dabīgām sulām. Uzskatam, ka šī preču zīme dos lielāku atpazīstamību mūsu produktam un sabiedrībai dos garantiju, ka mēs esam dabīgu produktu pārstāvji un Latvijas ražotāji,” atzīst SIA ” Saldus Pārtikas Kombināts” valdes locekle Līga Grīsle. Birojs “Dabīgs produkts” gatavs uzņemties dabīgu preču pārstāvniecības pienākumus Latvijā Lai atbildētu uz sabiedrībā arvien pieaugošo interesei par dabīgu un veselībai nekaitīgu produktu lietošanu uzturā un likvidētu pastāvošās bažas par dabisku preču atbalsta organizācijas neesamību Latvijas tirgū, birojs “Dabīgs Produkts” ir gatavs uzņemties rūpes par dabīgu produktu popularizēšanu un to interešu pārstāvniecību. Līdz šim par dabīgu un kvalitatīvu Latvijas produktu popularizēšanu rūpējās zīmols “Zaļā karotīte”, kas vairs pilnvērtīgi nepilda savus uzstādītos pienākumus. Par to informatīvajā vidē izteikusies arī Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Inguna Gulbe, norādot, ka “Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (NPKS) zīmols “Zaļā karotīte” ir zaudējis jēgu”. Portālam “Delfi” janvāra sākumā I. Gulbe norāda “Ja cilvēkam visu laiku neskandina un nestāsta, ka vajag pirkt to vietējo un galvenais – kāpēc to vajag darīt, tad par to tiek tomēr piemirsts, jo visu laiku jau tiek piedāvāti kādi jauni produkti.” Birojs “Dabīgs produkts” pēdējo gadu laikā pienācīgi attīstījies un pilnveidojies, lai turpmāk aktīvi darbotos vietējo dabīgo un kvalitatīvo produktu popularizēšanas un pārdošanas veicināšanas lauciņā, vienlaikus rūpējoties par to, lai Latvijas iedzīvotāji būtu informēti par dabiskas pārtikas lielo nozīmi ne vien vietējās ekonomikas stabilizēšanā, bet arī veselības saglabāšanā. “Protams, šo pienākumu uzņemšanās ir ļoti apjomīgs darbs, kas prasa regulāras, intensīvas aktivitātes, precīzi virzītu komunikāciju un zināmā mērā arī neatlaidību, lai vietējos un dabīgos produktus izceltu uz pārējo fona un mudinātu iedzīvotājus savos iepirkumu maisiņos likt tieši mūsu pašu dabas veltes. Tajā pašā laikā apzināmies, ka šāda organizācija ir akūti nepieciešama nozares pastāvēšanai un attīstības veicināšanai, pretējā gadījumā ārvalstu uzņēmumi ar ievērojami lielāku budžetu vietējos vienkārši izspiedīs no tirgus. Ir jārīkojas un mēs esam gatavi iesaistīties,” atzīst biroja “Dabīgs Produkts” pārstāve Ieva Rozenberga. Preču zīme “Dabīgs produkts” veidota ar mērķi veicināt dabīgu produktu patēriņu Latvijā, informēt sabiedrību par iespējām un nozīmību izvēlēties savā uzturā lietot dabīgus Latvijas produktus, kas nesatur kaitīgas vielas un tā ražošana nenodara ļaunumu organismam un dabai. Lai atbildētu uz iedzīvotāju arvien pieaugošo interesi par veselīga uztura un dzīvesveida iespējām, ir jārada skaidri un saprotami noteikumu un pieejama informācija par produktu atbilstību noteiktiem kritērijiem. Dabīgie produkti ir jāpadara iedzīvotājiem atpazīstami un ērti pieejami. Tāpat uzņēmumiem jārada vēlme un iespējas šādus produktus ražot. Atkārtoti veiks pudelēs pildītā dzeramā ūdens kvalitātes pārbaudes Lai apzinātu iedzīvotājiem pārtikas veikalos pieejamā dzeramā ūdens kvalitāti, birojs “Dabīgs Produkts” sadarbībā ar Vides un dabas resursu analīzes akreditēto laboratoriju “Vides audits” veiks ūdens kvalitātes mērījumus vairāku ražotāju ūdenim, analīzes veicot atkārtoti. Kvalitātes pārbaudes tiks veiktas vairākiem nejauši izvēlētiem dzerama ūdens paraugiem, kas nopērkami Latvijas pārtikas veikalos. Ūdens ir ļoti labvēlīga vide dažādu mikroorganismu attīstībai, tādēļ analīzes tiks ņemtas gan tūlīt pēc pudeles atvēršanas, gan arī nogaidot trīs dienas jau pēc pudeles atvēršanas, lai tādējādi iegūtu informāciju par to, kādi mikroorganismi savairojas ūdenī, ja tas netiek tūlīt izlietots. Pirms tirdzniecībā pieejamais dzeramais ūdens tiek iepildīts pudelēs, tas tiek iegūts no avotiem vai artēziskajām akām. Šādi iegūtā ūdenī ir samērā neliels daudzums mikroorganismu, visbiežāk dažādas augsnes daļiņas vai smagie metāli, no kā ūdens tehnoloģiskajā procesā tiek attīrīts. Ūdenī esošie mikroorganismi var būt dažādi pēc to aktivitātes, ko raksturo to atšķirīgie optimālie attīstības un vairošanās apstākļi, ko savukārt nosaka temperatūra, pH līmenis, ūdens aktivitāte u.c. nozīmīgi faktori. Mikroorganisms ūdenī var tikt inhibēts un neitralizēts, ja šie faktori ir neatbilstoši mikroorganisma optimālajiem, tādējādi nomācot tā attīstību un vairošanos. Pretējā gadījumā, kad faktori ir labvēlīgi (piem. paaugstināta temperatūra) mikroorganisma attīstībai, var novērot ūdens kvalitātes izmaiņas – aromāta, garšas vai dzidruma, kā rezultātā šāds ūdens var būt neatbilstošs patērētāja prasībām un vajadzībām. Ūdens kvalitātes mērījumus “Dabīgs Produkts” iniciē jau atkārtoti un vēlas to padarīt par regulāru aktivitāti, lai tādējādi dotu iedzīvotajiem pārliecību par ūdens kvalitāti un mudinātu ražotājus, uzpildītājus un tirgotājus ar lielāku rūpību izturēties pret ūdens uzglabāšanu. “Ūdens ir neatņemama mūsu dzīves sastāvdaļa, tādēļ, ja vēlamies dzīvot veselīgi, mums jādzer tīrs un dabīgs ūdens. Lai informētu un izglītotu sabiedrību par ūdens kvalitāti veikalos, pārbaudes jāveic regulāri. Nereti cilvēki pudelēs pildīto ūdeni neizlieto uzreiz, tādēļ svarīgi saprast, kā to labāk uzglabāt, lai nodrošinātu kvalitāti ilgāka laika periodā,” atzīme “Vides Audits” valdes priekšsēdētāja Zeltīte Strazda. Ūdens analīzes tiks veiktas tuvāko nedēļu laikā akreditēta laboratorijā, nodrošinot visus nepieciešamos ārējās vides apstākļus. “Durbes veltes” produktiem piešķir preču zīmi “Dabīgs produkts” Lai informētu pircējus par iegādāto produktu dabīgumu un veselīgumu, uzņēmuma “Durbes veltes” ražotajiem kompotiem, marinējumiem un ievārījumiem tiek piešķirta preču zīme “Dabīgs Produkts”. “Dabīgs Produkts” apliecina produktu atbilstību kritērijiem, tie nesatur kaitīgās pārtikas piedevas vai ģenētiski modificētus produktus, kā arī to ražošana atbilst prasībām – apkārtējā vide un ražošanas process neatstāj negatīvu ietekmi uz produkta kvalitāti un dabiskumu. “Latvijas iedzīvotājiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņi, ieejot veikalā, atpazīs un varēs izvēlēties produktus, kas ir dabīgi un kas nenodarīs kaitējumu veselībai. Prieks, ka Latvijā ir šādi uzņēmumi, kas domā par pircēju labklājību, pieliek visas pūles, lai saražotu kvalitatīvus, veselīgus produktus no vietējām izejvielām un ļauj par to uzzinot, atbilstoši marķējot produkciju,” atzīmē biroja “Dabīgs Produkts” projektu vadītāja Ieva Rozenberga. “Durbes veltes” ir pārtikas uzņēmums ar klasiskām vērtībām un tradicionālām produktu pagatavošanas metodēm, kas šobrīd piedāvā četras produktu līnijas – ievārījumus, kompotus, dārzeņu salātus un marinējumus. Preču zīme “Dabīgs Produkts” ir piešķirta visiem uzņēmuma ražotajiem produktiem un patērētāji tos var atpazīt pēc īpašā simbola – zaļas lapiņas. “Cilvēki nereti sūdzas par to, ka dabīgi produkti Latvijas veikalos ir maz vai arī tie nav atpazīstami. Mēs ieguldām lielu darbu, lai savu produkciju padarītu estētiski pievilcīgu un garšīgu, vienlaikus saglabājot visas to dabīgās īpašības un neizmantojot sintētiskās pārtikas piedevas. Mūsdienās kļūst arvien svarīgāk pievērst uzmanību tam, ko ēdam, izvēlēties labāko, lai nebūtu jāsaskaras ar negatīvām sekām, tādēļ, lai padarītu produktus pieejamākus un atpazīstamākus, izvēlējāmies tos marķē,” skaidro “Durbes veltes” pārstāve Evija Kopštāle Uzņēmuma “Durbes veltes” ražotie ievārījumi un kompoti, pikantie sāļie salāti un marinējumi tiek izgatavoti no Latvijā audzētām izejvielām.Tajos maksimāli saglabāta augļu un dārzeņu dabīgā garša bez sintētisko konservantu un mākslīgu saldinātāju izmantošanas. To iespējams panākt tikai ar tradicionālo karsēšanas metodi, kas nozīmē, ka katra burciņa ir ar rūpēm pagatavots roku darbs. Turpina pieaugt uzņēmumu interese par preču zīmi “Dabīgs Produkts” Turpina pieaugt uzņēmumu interese un pieteikšanās preču zīmei “Dabīgs produkts”, kas apliecina produkta kvalitāti un dabiskumu. Birojs “Dabīgs Produkts” veidots ar mērķi veicināt dabīgu produktu patēriņu Latvijā, informēt sabiedrību par iespējām un nozīmību izvēlēties savā uztura lietot dabīgus Latvijas produktus, kas nesatur kaitīgas vielas un tā ražošana nenodara ļaunumu organismam un dabai. Lai atbildētu uz iedzīvotāju arvien pieaugošo interesi par veselīga uztura un dzīvesveida iespējām, ir jārada skaidri un saprotami noteikumu un pieejama informācija par produktu atbilstību noteiktiem kritērijiem. Dabīgie produkti ir jāpadara iedzīvotājiem atpazīstami un ērti pieejami. Tāpat uzņēmumiem jārada vēlme un iespējas šādus produktus ražot. Kā viens no uzņēmumiem, kas pretendē uz preču zīmi, ir uzņēmums “Marno”, kas pēc senām receptēm, izmantojot mūsdienīgas tehnoloģijas, rada plaša sortimenta gaļas produktus, kuri ar diplomiem un dažādām balvām atzīti izstādēs un gadatirgos. “Šobrīd esam izstrādājuši jaunu produkciju – “De Lukss” cīsiņus bērniem, kuru receptē ir tikai dabiskas sastāvdaļas. Cīsiņu sastāvs satur augstākā labuma vistas fileju, cūkgaļas speķi un garšvielas, turklāt tas pildīts dabīgā apvalkā. Uz šo preču zīmi kandidējam, jo šie cīsiņi ir dabīgs un kvalitatīvs produkts. Sabiedrībai jābūt informētai par produktu kvalitāti un sastāvu,” atzīst “Marno” vadītāja Tatjana Grišajeva. Galvenie „Dabīgs produkts” darbības virzieni ir sabiedrības izglītošana un informēšana par veselīga dzīvesveida un veselīga uztura nozīmību, dabīgus produktus ražojošo uzņēmumu atbalsts, kā arī preču zīmes “Dabīgs produkts” piešķiršana un attīstība. “Dabīgs produkts” popularizē veselīga dzīvesveida ideju, to ieviešot arvien vairāk uzņēmumu un ģimeņu dienaskārtībā, tādējādi sasniedzot mērķi – padarot sabiedrību Latvijā veselīgāku. “Lielezers” rupjmaizei un saldskābmaizei piešķir preču zīmi “Dabīgs Produkts” Turpmāk preču zīmi “Dabīgs produkts”, kas apliecina produkta kvalitāti un dabiskumu, varēs izmantot arī „Lielezers” rupjmaizes un saldskābmaizes marķēšanai. Maiznīca “Lielezers“, kuras lepnums ir īsta rudzu maize, kas cepta pēc senām tehnoloģijām, ir ieguvusi „Dabīgs produkts” preču zīmi, kas nozīmē, ka tas ir dabīgs, veselīgs pašmāju produkts, kas nesatur kaitīgas vielas un nenodara ļaunumu organismam un dabai. „Lielezers” nacionālā rudzu maize ir gatavota pēc sentēvu metodēm. Plaucējumus diennakti tur pašu darinātajos apses koka kubliņos, kas ir kā garantija augstai maizes kvalitātei un neatkārtojamai garšai. Maizes gatavošanai ir trīs stadijas: plaucējums, ieraugs, mīkla. Rudzu maizes, kas gatavotas pēc šīs metodes ir veselīgas, jo tiešā veidā netiek izmantots raugs. Rudzu maize ir visveselīgākā no maizēm, jo tajā ir organismam vajadzīgie vitamīni (PP, B), minerālvielas (K, Mg, Fe, I ), šķiedrvielas. „Esam ļoti lepni, ka birojs „Dabīgs produkts” piešķīris šo preču zīmi arī mums, jo tādā veidā ir iespēja informēt sabiedrību par “Lielezers” produktiem un to dabīgumu. Tagad pircēji varēs labāk veikala plauktos atpazīt mūsu maizīti, kuras dabiskuma saglabāšanā esam ieguldījuši lielu darbu,” atzīmē “Lielezers” pārstāve Inga Rakecka. Galvenie „Dabīgs produkts” darbības virzieni ir sabiedrības izglītošana un informēšana par veselīga dzīvesveida un veselīga uztura nozīmību, dabīgus produktus ražojošo uzņēmumu atbalsts, kā arī preču zīmes “Dabīgs produkts” piešķiršana un attīstība. “Dabīgs produkts” popularizē veselīga dzīvesveida ideju, to ieviešot arvien vairāk uzņēmumu un ģimeņu dienaskārtībā, tādējādi sasniedzot mērķi – padarot sabiedrību Latvijā veselīgāku. Preču zīmes “Latvijas Produkts” un “Dabīgs Produkts” piedalās izstādē “Riga Food 2010” Lai iepazīstinātu sabiedrību ar Latvijas uzņēmumiem, kas ražo vietējo un dabīgu preces, kā arī veicinātu produktu noietu, preču zīmes “Dabīgs Produkts” un “Latvijas Produkts” no 8. līdz 11. septembrim piedalās starptautiskajā pārtikas izstādē “Riga Food 2010”, kas jau 15. reizi norisinās izstāžu centrā “Ķīpsala”. Izstādes laikā ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties ar preču zīmju “Latvijas Produkts” un “Dabīgs Produkts” mērķiem un piešķiršanas kārtību, ka arī sniegt savu atbalstu Latvijas un dabīgu produktu virzīšanai tirgū un popularizēšanai. Preču zīme “Dabīgs Produkts” veidota ar mērķi veicināt dabīgu produktu patēriņu Latvijā, informēt sabiedrību par iespējām un nozīmību izvēlēties savā uzturā lietot dabīgus Latvijas produktus, kas nesatur kaitīgas vielas un tā ražošana nenodara ļaunumu organismam un dabai. Lai atbildētu uz iedzīvotāju arvien pieaugošo interesi par veselīga uztura un dzīvesveida iespējām, ir jārada skaidri un saprotami noteikumu un pieejama informācija par produktu atbilstību noteiktiem kritērijiem. Dabīgie produkti ir jāpadara iedzīvotājiem atpazīstami un ērti pieejami. Tāpat uzņēmumiem jārada vēlme un iespējas šādus produktus ražot. “Šobrīd Latvijas ražotājiem kļūst arvien grūtāk ne vien savu produkciju eksportēt, bet arī veiksmīgi pastāvēt un attīstīties iekšējā tirgū. Iedzīvotāji labprāt atbalstītu uzņēmumus, izvēloties vietējo preci, jo tā bieži vien ir kvalitatīvāka un Latvijas iedzīvotājiem pieņemamāka, taču ne vienmēr ikdienas patērētājam ir tik vienkārši ne vien noteikt preces vai pakalpojuma kvalitāti, bet arī to izcelsmi. Lai atvieglotu šo izvēli un izceltu Latvijas uzņēmumu piedāvāto uz importēto preču klāsta, nolemts veidot preču zīmi “Latvijas produkts”,” norāda “Latvijas produkts” pārstāvis Mārcis Burķītis. Savukārt preču zīme “Latvijas produkts” izveidota, lai atbalstītu Latvijas vietējos uzņēmumus un dotu iespēju patērētājiem atpazīt un izvēlēties augstas kvalitātes Latvijā ražotas preces un pakalpojumus, sākot ar pārtiku un beidzot ar mēbelēm vai zobārstniecības pakalpojumiem. “Latvijas produkts” ir preču zīme, kas norāda uz divām galvenajām preces vai pakalpojuma iezīmēm – izcelsmes vietu (Latviju) un augsto kvalitāti. Zināmi biroja “Dabīgs produkts” veikto dzeramā ūdens pārbaužu rezultāti Lai pārliecinātos par šobrīd veikalos esošā dzeramā ūdens kvalitāti, birojs “Dabīgs Produkts” sadarbībā ar akreditētu laboratoriju “Vides audits” veica pudelēs fasētu dzeramā ūdens testēšanu ar mērķi sniegt patērētājiem skaidru informāciju par pārbaudes rezultātiem. Kvalitātes pārbaudes tika veiktas sešiem nejauši izvēlētiem ūdens paraugiem – „Kalnavots”, ”Karboniseerimata Joogivesi”, ”Svētavots”, „Everest”, „RIMI karboniseerimata Joogivesi”, „Arkta” . Pārbaudīto negāzēto dzeramā ūdens paraugu izcelsme ir atšķirīga – pamatā tie ir pazemes ūdeņi no dažādiem urbumiem, izņemot avota ūdeni „Svētavots”, tādēļ arī to ķīmiskais sastāvs ir atšķirīgs. SIA „Vides audits” laboratorijā tika pārbaudīta un par atbilstošu atzīta avota ūdens „Svētavots” ķīmiskā sastāva atbilstība uz etiķetes uzrādītajām ūdens sastāvu raksturojošo parametru koncentrācijām. Visos sešos paraugos tika novērtēta mikroorganismu skaita atbilstība normatīviem saskaņā ar MK not. Nr.235 „Dzeramā ūdens obligātās nekaitīguma un kvalitātes prasības, monitoringa un kontroles kārtība” ar groz.līdz 29.09.2009. Konstatēts, ka visos sešos ūdens paraugos mikroorganismu skaits (KVV/ml) gan pie 22oC, gan pie 37oC atbilst iepriekš minētajiem normatīviem. Dzeramajā ūdenī “Arkta” mikroorganismu skaits vispār netika konstatēts, turpretī avota ūdenī “Svētavots” miktoorganismu skaits (KVV/ml) pārsniedza pusi no pieļaujamā, kaut līdz derīguma termiņa beigām vēl ir 7 mēneši. Analīžu rezultāti liecina, ka pārbaudītais ūdens ir sagatavots kvalitatīvi, bet, sākoties karstajam vasaras laikam, tirgotājiem jāpievērš uzmanību uzglabāšanas apstākļiem – ja ūdens atrodas veikala plauktā saulē, mikroorganismi tajā var attīstīties straujāk” brīdina SIA „Vides audits” laboratorijas vadītāja Zeltīte Strazda. Pircēji kļūst arvien zinošāki un izvēlas ūdeni pēc minerālā sastāva atbilstošu savām vajadzībām. Vasaras laikā jāpievērš sevišķa uzmanība ūdens derīguma termiņam un jāizvēlas tirgotāju, kurš nodrošina ražotāja norādītās ūdens uzglabāšanas prasības. “Šāda veida pārbaudes ir jāveic regulāri un iepriekš nebrīdinot, jo kontrole veicina pārtikas kvalitātes uzlabošanos. Šobrīd ražotāji un tirgotāji paliek arvien atbildīgāki pret sabiedrību, jo apzinās ne tikai sliktas kvalitātes pārtikas ietekmi uz cilvēku veselību, bet arī lielu uzmanību pievērš arī uzņēmuma tēlam,” norāda “Dabīgs Produkts” projektu vadītājs Mārcis Burķītis. Birojs “Dabīgs Produkts” arī turpmāk plāno veidot līdzīgas pārtikas produktu pārbaudes citās produktu grupās. “”Dabīgs Produkts” jūtas atbildīgs par cilvēku veselībai nekaitīgu un kvalitatīvu pārtikas produktu piedāvājuma nodrošināšanu Latvijas sabiedrībai. Iedzīvotājiem jājūtas pārliecinātiem par produktu kvalitāti. Šīs pārbaudes vienlaikus informē sabiedrību un liek ražotājiem un tirgotājiem vairāk domāt par produktu kvalitāti ražošanas, pārvadāšanas un uzglabāšanas procesā,” norāda Mārcis Burķītis. |